Bakony 2 vonal


Előkészületben! - In Vorbereitung!
Bakony 2 V1.0
Deutsche Sprache siehe unten.


Kedves MSTS barátok, tisztelt Bakony pálya felhasználók!

Mostanában egyre sűrűbben kapok visszajelzéseket tőletek, - főként az új felhasználóktól - arról, hogy bizonyos a Bakony pálya activity-jeihez szükséges járművek már nem elérhetőek a PDF leírásban megadott helyen. Ezt a hibát javítani nem tudom, ezek a járművek mindenkor a készítőik, átfestőik hatáskörébe tartoznak, ők döntenek a letölthetőségükről. A már le nem tölthető járművek letölthetőségét nem tudom biztosítani.

Javaslom, hogy a hiányzó járműveket mindenki maga más-más járművel pótolja. Ezt egyrészt a consistok módosításával (MSTS Consist Editor az Activity Editoron belül, illetve ConBuilder programokkal) illetve az activityken belül Ptrmarci által készített Consist Changer program használatával. Ez utóbbi a marci.triak.hu oldalról tölthető le.

Részben a fennt említett, részben a pályépítés során szerzett tapasztalataim miatt - a visszajelzések alapján sokak örömére - úgy döntöttem, hogy újjá építem a Bakony pályát.

Az új pálya neve Bakony 2 lesz.

A pálya a Bakony 1-nél megszokott földrajzi területen, újragenerált terepen, részben azonos nyomvonalon épül. A pálya vonalvezetése más lesz, mint elődjéé, de a pálya hangulata megmarad.

A növényzet kialakításánál Greenery objektumai, a tereptárgyak esetében a legújabb, magyar jellegű objektumok kerülnek felhasználásra. Ezen objektumokat szükség esetén módosítom a magasabb FPS és a jobb megjelenés érdekében. (új LOD távolságok, kevesebb poligonszámú alapmodell ugyanazon textúrára, stb.) Ez úton szeretném kérni az elnézését mindazon objektumkészítőnek, akiknek a művét módosítom. Természetesen a módosított objektumok szerzői joga továbbra is őket illeti.
Ezek mellett új, speciális, a pályához igazodó tárgyak is elkészítésre kerülnek, köztük jó néhány olyan megoldás is szerepelni fog, ami eddig még nem létezett az MSTS világában. Csak egyet árulnék el előre: két állásban a játékos által a G gomb megnyomására vezérelhető animált fordítókorong. A többi legyen meglepetés... :)

A pálya a későbbi bonyodalmak elkerülése végett járműcsomaggal együtt kerül majd kiadásra. Ezen járművek szintén javított verziók lesznek (Bakony Edition :) ), így kizárható lesz bármilyen eredetű hiba fellépése. A járművek mindegyike minden tekintetben kifogástalan funkciókkal bír majd, természetesen az eredeti szerző által elkészített alaptulajdonságokkal. (Pl.: nem módosítom a jármű vonóerejét, vontatási karakterisztikáját, viszont kijavítom a nem működő fékeket, a rosszul megadott kapcsolódási méreteket, a rossz fényszorópozíciókat, a hibás hangvezérléseket.) Mindezekért szintén előre elnézést kérek a járművek készítőitől, a szerzői jogok természetesen az övék.
A fennt leírtakat csakis jobbító szándékból teszem!

A Bakony 2 nem csupán egy pálya lesz. A mellékelt fix járműállomány lehetővé teszi menetrend, mozdonyforda elkészítését, és mindezek activitykben való modellezését. Így egy teljes vonal összes vonata, egy fűtőház összes mozdonyának munkája végigjátszható lesz. Ezáltal mint virtuális vasúttársaság is üzemelhet a Bakony 2. Mindenki kedve szerint vállogathat majd, hogy például gyorsvonati fordában vezeti-e mozdonyát, tehervonatokat visz, vagy a nagyobb állomáson, rendezőpályaudvaron rendezgeti a kocsikat. Az activityk sokszínűségének csak a járműállomány szabhat határt. Ezen kívül még lesz lehetőség a különleges helyzetek kipróbálására is. De ez is legyen meglepetés... :)

Felmerül a kérdés: Mikor lesz letölthető? Válasz: Nem tudom. Épül. Az első, 35 km-es szakasz 90 %-ban készen van. Azért csak 35 km, hogy minél hamarabb használni tudjátok. Természetesen utána jön a folytatás. A pálya sok irányban nyitott.
Úgy érzem, ez a 35 km is elég módot fog adni a játékra. A sok folytatólagos activity kárpótolni fog mindenkit. (Egy visszafordulási lehetőség révén akár 2 óra hosszú activityk is várhatók!)

Az egyéb felmerült kérdéseket ne e-mailben közöljétek. A kérdéseket a marci.triak.hu oldal Bakony pálya fórumában beszéljétek meg. (Nekem is egyszerűbb - ha lehetőségem nyílik rá - egy nyilt helyen egyszer leírni a választ, mint megírni több tucat levelet.) Említett fórumban képeket is találtok a Bakony 2-ről.

Egy szó mint száz: Mindenkinek a türelmét kérem. Ez nekem csak egy hobby, a szabadidőben csinálom, ha kedvem van hozzá. (Azért elég sokszor van hozzá. :) ) A türelemért cserében olyan MSTS élményben lesz részetek, amilyenben eddig még soha nem volt.

Üdvözlettel: ZsiványLieber MSTS-Fans, geehrte Benutzer der Bakony Strecke!

Derzeit bekomme ich immer öfter e-mails, dass Die Fahrzeuge für den Activitys von der Bakony Strecke nicht runterladbar sind von jenen Seiten die ich im PDF Datei gegeben. Leider kann ich diese Fehler nicht korrigieren. Für diese Fahrzeuge sind die Authoren verantwortlich, sie machen die runterladbar.

Meine Empfählung: die fehlende Fahrzeuge soll jemand selbst austauschen. Das kann man in den Consists mit dem MSTS Consist Editor oder ConBuilder und in den Activitys mit den Program von Ptrmarci heisst: Consist Changer machen. Diese kann man von marci.triak.hu runterladen.

Teilweise wegen den Problemen mit den Fahrzeugen, und wegen dass ich den MSTS besser kennengelernt habe, habe ich so gemeint, dass ich den Bakony wieder neuaufbaue.

Die neue Strecke wird Bakony 2 heissen.

Ich werde nur sagen: Ich bitte um Euren Geduld. Es wird nicht nur eine Strecke gemacht, sondern auch verbesserte Fahrzeuge zusammengepackt, und auch sehr viele, mitenander folgende activitys gemacht (mit Fahrpläne) und viel mehr Spezielles, die noch nie in MSTS-Welt gab! (Zum Beispiel: Animiertes Drehscheibe, und vieles mehr...)

Aktuelles Info im marci.triak.hu, Bakony Strecke forum.

Viele Grüsse: Zsivány

Képek a Bakony 2-bőlLegújabb képek! (2007.09.05.)